We use cookies to ensure you get the best experience on our website.

<h1>Політика конфіденційності</h1> <h2>Персональні дані</h2> <p>На виконання вимог Закону України "Про захист персональних даних" шляхом заповнення на цьому сайті своїх персональних данних та натискання кнопки «оформити замовлення», даю згоду на обробку вказаних у цій заявці та кабінеті користувача моїх персональних даних, з метою забезпечення реалізації цивільно-правових відносин, доставка, переача, надання/отримання та здійснення розрахунків за придбані товари/послуги.</p> <p>Ми цінуємо ваше право на особисте життя та нерозголошення вашої персональної інформації. Ця Політика конфіденційності — правило, яким користуються всі співробітники нашого сервісу, та регламентує збір і використання особистої інформації, яка може бути запрошена/отримана при відвідуванні нашого веб-сайту https://420kk.com, при використанні сервісу, при замовленні, листуванні або телефонній розмові. Якщо у вас виникнуть питання або проблеми у зв’язку з конфіденційністю, надсилайте, будь ласка, свої питання або зауваження на електронну адресу: info@420kk.com.</p> <h2>Яку інформацію ми збираємо</h2> <p>На нашому сайті, в разі, коли ви робите замовлення, берете участь в акції, дослідженнях або іншим чином взаємодієте з нами, ми збираємо як особисту інформацію, так і загальні дані.</p> <p>Особиста інформація стосується окремого споживача — приміром, ім’я, адреса, номер телефону, e-mail, тощо. Такі дані ми отримуємо лише від осіб, які надають її свідомо та з власного бажання. Наприклад, зареєструвавшись на нашому сайті, або вказуючи ім’я та адресу із запитом на отримання подальшої інформації від нас. Ми не вимагаємо реєстрації або надання такої інформації для перегляду нашого сайту та отримання доступу до його змісту.</p> <p>Для того щоб зробити замовлення товарів/послуг, брати участь у акціях, дослідженнях або іншим чином взаємодіяти з нами, ви повинні уважно ознайомитися з вашими правами та обов’язками щодо обробки персональних даних, які зазначені в ст. 8 З.У. «Про захист персональних даних», уважно ознайомитися з даною Політикою конфіденційності, а також висловити свою повну згоду з їх умовами.</p> <p>Якщо ви не погоджуєтеся з будь-якою з умов даної Політики конфіденційності та вищезазначеного Положення про захист персональних даних, будь ласка, не надавайте особисту інформацію.</p> <p>Згоду на використання вашої особистої інформації ви можете відкликати в будь-який момент. Для цього достатньо надіслати повідомлення електронною поштою, з поміткою в темі листа «Персональні дані», за адресою: info@420kk.com.</p> <h2>Чому ми обробляємо персональні дані</h2> <p>Персональні дані — відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.</p> <p>Ми можемо обробляти ваші персональні дані для наступних цілей. При цьому одночасно можуть застосовуватися одна або кілька цілей.</p> <p>Отримання замовлення.</p> Ми можемо використовувати ваші персональні дані для отримання замовлення, яке ви зробили, для обробки ваших запитів, або для інших цілей, які можуть існувати для досягнення кінцевої мети — задовольнити інтереси споживача, а також для запобігання та розслідування випадків шахрайства та інших зловживань.</p> <p>Спілкування з вами.</p> <p>Ми можемо використовувати ваші персональні дані для зв’язку з вами, наприклад повідомити вас про зміну наших послуг або надіслати вам важливі повідомлення та інші подібні повідомлення, що стосуються замовлення, що було вами зроблено та зв’язатися з вами в цілях, пов’язаних з обслуговуванням споживача/клієнта.</p> <p>Ми діємо відповідно до цієї Політики конфіденційності, на підставі Положення про обробку і захист персональних даних та на підставі чинного законодавства України. Володільцем персональних даних є ФОП Поліщук Олександр Олександрович, що знаходиться за адресою : м. Київ, вул. Франка, буд. 16/2. Ми маємо право зберігати Персональні дані стільки, скільки необхідно для реалізації мети, що зазначена у даній Політиці конфіденційності або у строки, встановлені чинним законодавством України або до моменту видалення вами цих даних.</p> <h2>Як збираємо інформацію</h2> <p>Особиста інформація, як ми зазначили вище, надходить безпосередньо від вас, та з вашого відома. Так, коли ви реєструєтеся на сайті, ми отримуємо надану вами інформацію. Коли ви реєструєтеся в промо-акції, ми збираємо інформацію, необхідну для вашої участі, аби виконати наші зобов’язання перед вами. Коли ви здійснюєте замовлення товару, ми збираємо вказану вами інформацію, щоб мати змогу оформити замовлення та доставити його вам. Коли ви надсилаєте нам електронного листа, ми зберігаємо вказану вами адресу електронної пошти, щоб мати змогу відповісти.</p> <p>Також ми постійно збираємо загальну інформацію, коли ви заходите на наш веб-сайт. Процес збору таких даних відбувається з допомогою технологій cookies, як пояснюється нижче.</p> <h2>Cookies</h2> <p>Як і багато інших компаній, ми використовуємо технологію cookies на нашому сайті та поза його межами. Cookies — це уривки інформації, які веб-сайт передає на жорсткий диск споживача для зберігання інформації, пов’язаної з веб-сайтом. Ця технологія розширює ваші можливості використання інтернету, зберігаючи ваші пріоритети під час перегляду певного сайту. Технологія cookies не містить особистої інформації і не може жодним чином налаштовувати вашу систему або зчитувати інформацію з вашого жорсткого диска.</p> <p>Під час перегляду нашого веб-сайту ми можемо розмістити cookies на вашому комп’ютері. Такі тимчасові cookies використовують для підрахунку кількості візитів на наш сайт. Вони видаляються, коли ви виходите з браузера. Постійні cookies можуть зберігатися на вашому комп’ютері вашим браузером. Під час реєстрації цей тип cookies повідомляє: вперше ви до нас завітали чи заходили на наш сайт раніше. Cookie не містять Персональних даних і можуть бути заблоковані вами у будь-який момент. Сookies не отримують особистої інформації про вас та не надають нам вашої контактної інформації, а також не отримують жодної інформації з вашого комп’ютера. Ми використовуємо cookies для визначення характеристик сайту та пропозицій, які вам найбільше подобаються з метою надання вам більше інформації, в якій ви зацікавлені. Крім того, файли cookie використовуються, щоб зробити веб-сайт https://420kk.com, безпечним, захищеним і зручним. Файли cookie забезпечують підтримку функцій безпеки та їх запуск. Файли cookie також дозволяють відстежувати порушення ПОЛІТИКИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ відвідувачами або пристроями. Файли cookie допомагають оцінити кількість і частоту запитів, а також виявляти і блокувати тих відвідувачів або пристрої, які намагаються виконати пакетні завантаження інформації з веб-сайту.</p> <p>Ярлик «help» на панелі більшості браузерів проінформує вас як заборонити браузеру приймати нові cookies, як отримувати повідомлення від браузера, що ви отримали нові cookies, або як відключити cookies. Пам’ятайте, що cookies дозволяють вам повною мірою користуватися всіма можливостями веб-сайту https://420kk.com, і ми рекомендуємо вам залишати їх ввімкненими.</p> <p>Крім того, веб-сайт https://420kk.com, може містити посилання на сайти, які не управляються ФОП Поліщук О.О. Такі посилання наведені виключно для інформаційних цілей.</p> <p>Технічне оснащення сторінок сайту https://420kk.com, може включати в себе модулі:</p> <ul> <li>Соціальної мережі Facebook (facebook.com), управління якої відбувається зі штаб-квартири компанії Facebook Inc, Facebook Corporate Office, який знаходиться за адресою: Headquarters 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA, телефон: +1 (650) 543-4800</li> <li>Інформаційної мережі Twitter (twitter. com), управління якою здійснюється з офісу компанії Twitter, Inc., який знаходиться за адресою: 1355 Market St, Suite 900 San Francisco, CA 94103, USA, телефон: +1 (415) 222-9958</li> <li>Соціального форуму Youtube (youtube.com) , управління яким здійснюється з офісу компанії YouTube, LLC, який знаходиться за адресою: 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA, телефон: +1 (650) 253-0000</li> <li>Соціальної мережі Google+ (plus.google.com), управління якою здійснюється з офісу компанії 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, телефон: +1 (650) 253-0000</li> </ul> <p>Ці модулі можуть бути кнопками синхронізації аккаунту на веб-сайті https://420kk.com, , Like, ретвітнути або відповідно «Мені подобається». Якщо відвідувач відкривав одну з веб-сторінок, оснащену таким плагіном, його інтернет-браузер безпосередньо підключить його до серверів Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ або Youtube. Плагін буде передавати на сервер дані про те, які саме веб-сторінки веб-сайту https://420kk.com, відвідувач переглядав. При використанні будь-яких функцій плагіну, ця інформація також буде синхронізована з обліковим записом відвідувача на Facebook, Twitter, Google+ або Youtube. Більш детальну інформацію про збір і використання даних мережами Facebook, Twitter, Google+ або Youtube, а також про права і можливості щодо захисту персональних даних в даному контексті можна знайти в розділі про конфіденційність на сайтах Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ або Youtube.</p> <h2>Конкурси та акції</h2> <p>Наш сайт іноді розміщує повідомлення про наші промо-акції, й іноді ми можемо дозволити Вам зареєструватися онлайн. У таких випадках ми використаємо надану Вами інформацію, щоб провести акцію (наприклад, повідомити Вас у разі виграшу). Через певний час після закінчення промо-акції особисту інформацію ми видаляємо із нашої бази даних, якщо Ви не надали згоди на її збереження та використання для отримання подальшої інформації від нас. Беручи участь в акції ви надаєте однозначну згоду на безкоштовне використання вашого імені, прізвища, фотографії, інтерв’ю або інших матеріалів про вас з рекламною метою, у тому числі право публікації вашого імені та фотографії у засобах масової інформації, будь-яких друкованих, аудіо- та відеоматеріалах, інтерв’ю зі ЗМІ. Таке використання не компенсується (не оплачується).</p> <h2>Треті сторони, що надають послуги</h2> <p>У процесі роботи ми звертаємося до інших компаній та осіб, які виконують багато функцій. Наприклад, виконання та доставку замовлень, надання підтримки споживачів, замовляємо в певних агенцій адміністрування промо-кампаній, аналіз даних,. Ці агенції можуть мати доступ до особистої інформації, якщо це необхідно для виконання їхніх функцій, однак їм заборонено використовувати особисту інформацію з іншою метою, ніж та, яка зазначена в нашій Політиці конфіденційності та в нашому Положенні про обробку і захист персональних даних, і ми вимагаємо від них дотримання конфіденційності.</p> <p>Загальна інформація стосується таких аспектів, як кількість відвідувачів сайту, на які сторінки вони заходять, яку інформацію завантажують, тип веб-браузера та операційна система, яку вони використовують, назва провайдера інтернет-послуг, тощо. Коли Ви заходите на наш сайт, ми автоматично отримуємо цю інформацію та узагальнюємо з подібними даними про інших відвідувачів. Збираючи таку інформацію, ми аналізуємо, як краще пристосувати наш веб-сайт до потреб відвідувачів.</p> <h2>Розголошення та передача даних</h2> <ul> <li>Ми розкриємо інформацію в випадку запобігання злочину або завдання шкоди нам або третім особам;</li> <li>Ми розкриємо інформацію третім особам, що надають нам підтримку та послуги за допомогою яких ви отримуєте ваше замовлення. </li> </ul> <p>Може статися, що ми надамо загальну інформацію про наших відвідувачів (наприклад, відсоток відвідувачів сайту жіночої та чоловічої статі) рекламним агенціям, бізнес партнерам, спонсорам та іншим третім сторонам, щоб налаштувати або розширити зміст і рекламу на нашому сайті для наших споживачів. Ми також можемо збирати дані з файлів веб-реєстрації (таких як Ваш веб-браузер, операційна система, відвідані сторінки тощо), щоб зрозуміти, як відвідувачі подорожують сайтом, та які його сторони є найпопулярнішими.</p> <h2>Оновлення цього попередження</h2> <p>Ми можемо в односторонньому порядку змінювати або оновлювати частини цієї політики в будь-який час, без попереднього повідомлення. Будь-ласка, час від часу переглядайте Політику конфіденційності, щоб знати про її зміни та оновлення. Усі зміни до цієї Політики конфіденційності набувають чинності з моменту їх публікації. Коли ви робите замовлення, берете участь в акції, дослідженнях або іншим чином взаємодієте з нами, ви погоджуєтесь з новими умовами Політики конфіденційності в редакції, що діє на цей момент. У випадку визнання недійсною або нездійсненною будь-якої частини даної Політики конфіденційності, інші її частини будуть залишатися чинними.</p> <h1>Положення про обробку і захист персональних даних у базах персональних даних, володільцем яких є продавець</h1> <h2>Зміст</h2> <ol> <li>Загальні поняття та сфера застосування. </li> <li>Перелік баз персональних даних. </li> <li>Мета обробки персональних даних. </li> <li>Порядок обробки персональних даних: отримання згоди, повідомлення про права та дії з персональними даними суб’єкта персональних даних. </li> <li>Місцезнаходження бази персональних даних. </li> <li>Умови розкриття інформації про персональні дані третім особам. </li> <li>Захист персональних даних: способи захисту, відповідальна особа, працівники, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків, строк зберігання персональних даних. </li> <li>Права суб’єкта персональних даних. </li> <li>Порядок роботи з запитами суб’єкта персональних даних. </li> </ol> <h2>1. Загальні поняття та сфера застосування</h2> <p> 1.1. Визначення термінів:</p> <p>база персональних даних — іменована сукупність упорядкованих персональних даних в електронній формі та/або у формі картотек персональних даних; </p> <p>відповідальна особа — визначена особа, яка організовує роботу, пов’язану із захистом персональних даних при їх обробці, відповідно до закону; </p> <p>володілець бази персональних даних — фізична або юридична особа, якій законом або за згодою суб’єкта персональних даних надано право на обробку цих даних, яка затверджує мету обробки персональних даних у цій базі даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки, якщо інше не визначено законом; </p> <p>згода суб’єкта персональних даних —добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди; </p> <p>знеособлення персональних даних — вилучення відомостей, які дають змогу ідентифікувати особу; </p> <p>обробка персональних даних — будь-яка дія або сукупність дій, здійснених повністю або частково в інформаційній (автоматизованій) системі та/або в картотеках персональних даних, які пов’язані зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею), знеособленням, знищенням відомостей про фізичну особу; </p> <p>персональні дані — відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована і можуть включати в себе запис одного або декількох куки або анонімних ідентифікаторів, також куки й анонімні ідентифікатори, коли суб'єкт персональних даних взаємодіє з послугами, запропонованими нашими партнерами, як-от рекламні послуги, наприклад, що можуть з'явитися на інших сайтах, які були явно оприлюднені суб'єктом персональних даних, та інші дані; </p> <p>розпорядник бази персональних даних — фізична чи юридична особа, якій володільцем бази персональних даних або законом надано право обробляти ці дані. </p> <p>Не є розпорядником бази персональних даних особа, якій володільцем та/або розпорядником бази персональних даних доручено здійснювати роботи технічного характеру з базою персональних даних без доступу до змісту персональних даних; </p> <p>суб’єкт персональних даних — фізична особа, стосовно якої відповідно до закону здійснюється обробка її персональних даних; </p> <p>третя особа — будь-яка особа, за винятком суб’єкта персональних даних, володільця чи розпорядника бази персональних даних та уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних, якій володільцем чи розпорядником бази персональних даних здійснюється передача персональних даних відповідно до закону; </p> <p>особливі категорії даних — персональні дані про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, а також даних, що стосуються здоров’я чи статевого життя. </p> <p>1.2. Дане Положення обов’язкове для застосування відповідальною особою та співробітниками продавця, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків. </p> <h2>2. Перелік баз персональних даних</h2> <p>2.1. Продавець є власником наступних баз персональних даних: </p> <ul> <li>база персональних даних контрагентів.</li> </ul> <h2>3. Мета обробки персональних даних </h2> <p>3.1. Метою обробки персональних даних у системі є зберігання та обслуговування даних контрагентів, відповідно до статей 6, 7 Закону України «Про захист персональних даних»:. </p> <p>3.2. Метою обробки персональних даних є забезпечення реалізації цивільно-правових відносин, надання/ отримання та здійснення розрахунків за придбані товари/послуги відповідно до Податкового кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», та інших обов'язків покладених законом на володільця персональними даними, для захисту законних інтересів володільця персональних даних або третьої особи, якій передаються персональні дані. </p> <p>3.3. Метою обробки персональних даних є створення і реалізації бонусних програм, програм лояльності, надсилання повідомлень у вигляді email-листів, повідомлень у Viber, SMS-повідомлень, сповіщень у мобільному додатку, сповіщень у веббраузері, в тому числі з метою відправки комерційних пропозицій, з метою покращення якості надання послуг, формування рейтингів, аналізу активності, здійснення пошуку по ключовим словам, направлення інформаційних та маркетингових розсилок (новини, акції компанії, інформацію про акції, промокоди та знижки, персональні рекомендації, персональні знижки та пропозиції), які містять інформацію щодо товарів та/або послуг, рекламні та комерційні пропозиції щодо таких товарів та/або послуг та ін. </p> <h2>Порядок обробки персональних даних. Отримання згоди, повідомлення про права та дії з персональними даними суб’єкта персональних даних </h2> <p>4.1. Обробка персональних даних, що використовуються на виконання мети обробки передбаченої п. 3.2 даного Положення, здійснюється на підставі статті 11 Закону України «Про захист персональних даних». </p> <p>4.2. Обробка персональних даних, що використовуються на виконання мети обробки передбаченої п. 3.3 даного Положення, здійснюється на підставі згоди суб'єкта персональних даних або на виконання акцептованих суб'єктом персональних даних оферт, включаючи оформлення підписок. </p> <p>4.2.1. Згода суб’єкта персональних даних має бути добровільним волевиявленням фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки. Згода суб’єкта персональних даних може бути надана у наступних формах: </p> <ul> <li>документ на паперовому носії з реквізитами, що дає змогу ідентифікувати цей документ і фізичну особу;</li> <li>електронний документ, який має містити обов’язкові реквізити, що дають змогу ідентифікувати цей документ та фізичну особу. Добровільне волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних доцільно засвідчувати електронним підписом суб’єкта персональних даних.</li> <li>відмітка на електронній сторінці документа чи в електронному файлі, що обробляється в інформаційній системі на основі документованих програмно-технічних рішень.</li> </ul> <p>4.3. Повідомлення суб’єкта персональних даних про включення його персональних даних до бази персональних даних, права, визначені Законом України «Про захист персональних даних», мету збору даних та осіб, яким передаються його персональні дані здійснюється під час оформлення цивільно-правових відносин відповідно до чинного законодавства. </p> <p>4.4. Обробка персональних даних про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, а також даних, що стосуються здоров’я чи статевого життя (особливі категорії даних) забороняється. </p> <h2>5. Місцезнаходження бази персональних даних</h2> <p>5.1. Вказані у розділі 2 цього Положення бази персональних даних знаходяться за адресою продавця. </p> <h2>6. Умови розкриття інформації про персональні дані третім особам</h2> <p>6.1. Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб’єкта персональних даних, наданої володільцю бази персональних даних на обробку цих даних, з метою виконання взятих зобов'язань перед суб'єктом персональних даних або відповідно до вимог закону. </p> <p>6.2. Доступ до персональних даних третій особі не надається, якщо зазначена особа відмовляється взяти на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних» або неспроможна їх забезпечити. </p> <p>6.3. Суб’єкт відносин, пов’язаних з персональними даними, подає запит щодо доступу (далі — запит) до персональних даних володільцю бази персональних даних. </p> <p>6.4. У запиті зазначаються: </p> <ul> <li>прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит (для фізичної особи — заявника);</li> <li>найменування, місцезнаходження юридичної особи, яка подає запит, посада, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка засвідчує запит; підтвердження того, що зміст запиту відповідає повноваженням юридичної особи (для юридичної особи — заявника); </li> <li>прізвище, ім’я та по батькові, а також інші відомості, що дають змогу ідентифікувати фізичну особу, стосовно якої робиться запит; </li> <li>відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про володільця чи розпорядника цієї бази; </li> <li>перелік персональних даних, що запитуються; </li> <li>мета запиту. </li> </ul> <p>6.5. Строк вивчення запиту на предмет його задоволення не може перевищувати десяти робочих днів з дня його надходження. </p> <p>Протягом цього строку володілець бази персональних даних доводить до відома особи, яка подає запит, що запит буде задоволене або відповідні персональні дані не підлягають наданню, із зазначенням підстави, визначеної у відповідному нормативно-правовому акті. </p> <p>Запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, якщо інше не передбачено законом. </p> <p>6.6. Усі працівники володільця бази персональних даних зобов’язані додержуватися вимог конфіденційності щодо персональних даних та інформації щодо рахунків у цінних паперах та обігу цінних паперів. </p> <p>6.7. Відстрочення доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів. </p> <p>6.8. Повідомлення про відстрочення доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення. </p> <p>6.9. У повідомленні про відстрочення зазначаються: </p> <ul> <li>прізвище, ім’я та по батькові посадової особи; </li> <li>дата відправлення повідомлення; </li> <li>причина відстрочення; </li> <li>строк, протягом якого буде задоволено запит. </li> </ul> <p>6.10. Відмова у доступі до персональних даних допускається, якщо доступ до них заборонено згідно із законом. </p> <p>6.11. У повідомленні про відмову зазначаються: </p> <ul> <li>прізвище, ім’я, по батькові посадової особи, яка відмовляє у доступі; </li> <li>дата відправлення повідомлення; </li> <li>причина відмови. </li> </ul> <p>6.12. Рішення про відстрочення або відмову із доступі до персональних даних може бути оскаржено до уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних, інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення захисту персональних даних, або до суду. </p> <h2>7. Захист персональних даних: способи захисту, відповідальна особа, працівники, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків, строк зберігання персональних даних</h2> <p>7.1. Володільця бази персональних даних обладнано системними і програмно-технічними засобами та засобами зв’язку, які запобігають втратам, крадіжкам, несанкціонованому знищенню, викривленню, підробленню, копіюванню інформації і відповідають вимогам міжнародних та національних стандартів. </p> <p>7.2. Відповідальна особа організовує роботу, пов’язану із захистом персональних даних при їх обробці, відповідно до закону. Відповідальна особа визначається наказом Володільця бази персональних даних. </p> <p>Обов’язки відповідальної особи щодо організації роботи, пов’язаної із захистом персональних даних при їх обробці зазначаються у посадовій інструкції. </p> <p>7.3. Відповідальна особа зобов’язана: </p> <ul> <li>знати законодавство України в сфері захисту персональних даних;</li> <li>розробити процедури доступу до персональних даних співробітників відповідно до їхніх професійних чи службових або трудових обов’язків; </li> <li>забезпечити виконання співробітниками Володільця бази персональних даних вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, що регулюють діяльність Володільця бази персональних даних щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних; </li> <li>розробити порядок (процедуру) внутрішнього контролю за дотриманням вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, що регулюють діяльність Володільця бази персональних даних щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних, який, зокрема, повинен містити норми щодо періодичності здійснення такого контролю; </li> <li>повідомляти Володільця бази персональних даних про факти порушень співробітниками вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, що регулюють діяльність Володільця бази персональних даних щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних у термін не пізніше одного робочого дня з моменту виявлення таких порушень; </li> <li>забезпечити зберігання документів, що підтверджують надання суб’єктом персональних даних згоди на обробку своїх персональних даних та повідомлення вказаного суб’єкта про його права. </li> </ul> <p>7.4. З метою виконання своїх обов’язків відповідальна особа має право: </p> <ul> <li>отримувати необхідні документи, у тому числі накази й інші розпорядчі документи, видані Володільцем бази персональних даних , пов’язані із обробкою персональних даних; </li> <li>робити копії з отриманих документів, у тому числі копії файлів, будь-яких записів, що зберігаються в локальних обчислювальних мережах і автономних комп’ютерних системах; </li> <li>брати участь в обговоренні виконуваних ним обов’язків організації роботи, пов’язаної із захистом персональних даних при їх обробці; </li> <li>вносити на розгляд пропозиції щодо покращення діяльності та вдосконалення методів роботи, подавати зауваження та варіанти усунення виявлених недоліків у процесі обробки персональних даних; </li> <li>одержувати пояснення з питань здійснення обробки персональних даних; </li> <li>підписувати та візувати документи в межах своєї компетенції. </li> </ul <p>7.5. Працівники, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх службових (трудових) обов’язків зобов’язані дотримуватись вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних. </p> <p>7.6. Працівники, що мають доступ до персональних даних, у тому числі, здійснюють їх обробку зобов’язані не допускати розголошення у будь-який спосіб персональних даних, які їм було довірено або які стали відомі у зв’язку з виконанням професійних чи службових або трудових обов’язків. Таке зобов’язання чинне після припинення ними діяльності, пов’язаної з персональними даними, крім випадків, установлених законом. </p> <p>7.7 Особи, що мають доступ до персональних даних, у тому числі, здійснюють їх обробку у разі порушення ними вимог Закону України «Про захист персональних даних» несуть відповідальність згідно законодавства України. </p> <p>7.8. Персональні дані не повинні зберігатися довше, ніж це необхідно для мети, для якої такі дані зберігаються, але у будь-якому разі не довше строку зберігання даних, визначеного згодою суб’єкта персональних даних на обробку цих даних. </p> <h2>8. Права суб’єкта персональних даних</h2> <p>8.1. Суб’єкт персональних даних має право:</p> <ul> <li>знати про місцезнаходження бази персональних даних, яка містить його персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження та / або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника цієї бази або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом; </li> <li>отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані, що містяться у відповідній базі персональних даних; </li> <li>на доступ до своїх персональних даних, що містяться у відповідній базі персональних даних; </li> <li>керувати процедурою направлення повідомлень через відповідні налаштування на Сайті (https://420kk.com/account). </li> <li>отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних, які зберігаються; </li> <li>пред’являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних органами державної влади, органами місцевого самоврядування при здійсненні їхніх повноважень, передбачених законом; </li> <li>пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником цієї бази, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними; </li> <li>на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи; </li> <li>звертатися з питань захисту своїх прав щодо персональних даних до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення захисту персональних даних; </li> <li>застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних. </li> </ul> <h2>9. Порядок роботи з запитами суб’єкта персональних даних</h2> <p>9.1. Суб’єкт персональних даних має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних з персональними даними, без зазначення мети запиту, крім випадків, установлених законом.</p> <p>9.2. Доступ суб’єкта персональних даних до даних про себе здійснюється безоплатно. </p> <p>9.3. Суб’єкт персональних даних подає запит щодо доступу (далі — запит) до персональних даних володільцю бази персональних даних. </p> <p>У запиті зазначаються: </p> <ul> <li>прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує особу суб’єкта персональних даних;</li> <li>інші відомості, що дають змогу ідентифікувати особу суб’єкта персональних даних; </li> <li>відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про володільця чи розпорядника цієї бази; </li> <li>перелік персональних даних, що запитуються. </li> </ul> <p>9.4. Строк вивчення запиту на предмет його задоволення не може перевищувати десяти робочих днів з дня його надходження. </p> <p>9.5. Протягом цього строку володілець бази персональних даних доводить до відома суб’єкта персональних даних, що запит буде задоволене або відповідні персональні дані не підлягають наданню, із зазначенням підстави, визначеної у відповідному нормативно-правовому акті. </p> <p>9.6. Запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, якщо інше не передбачено законом. </p>